ما از چند درصد ظرفیت مغزمان استفاده می کنیم؟ 3درصد! 10 درصد! یا 20 درصد؟! آیا افرادی مانند انیشتین توانسته بودن از مقدار بیشتر مغزشان استفاده کنند و به کار بگیرند؟! آیا این اعداد و ارقامی که برای ظرفیت مغز استفاده می کنند واقعیت دارد یا افسانه هست که در فیلم های مانند لوسی به آن اشاره شده؟!
بسیاری از افراد بر این باور هستند که ما نمی توانیم تمام ظرفیت مغزمان را بکار بگیریم و اگر کسی بتواند این کار را بکند، به یک ابَر انسان تبدیل می شود. مانند فیلم لوسی که در آن فردی به نام لوسی توانست ظرفیت مغز خود را از 10 درصد به 99 درصد ارتقا بخشد و به یک انسان یا موجود خارق العاده تبدیل شود.

ولی در واقع این ها تصورات درستی نیستند. ما از تمامی قسمت های مغزمان استفاده می کنیم و بیشتر این قسمت ها در اکثر اوقات فعال هستند.
در مطالعات محققان، تصویربرداری عملکردی مغز نشان می دهد حتی در هنگام خواب هم تمامی قسمت های مغز سطوحی از فعالیت را از خودشان نشان می دهند. مغز حدود 88 میلیارد سلول عصبی داره که دست به دست هم دادن و باهم همکاری می کنند تا ما بتوانیم به زندگی خود ادامه بدهیم. اما برای اینکه با صرف انرژی کمتری، بیشترین کارایی فراهم بشه در طی رشد بین قسمت های مختلف مغز تقسیم کار صورت می گیرد. اما تک تک آن ها در هر زمان باهم همکاری می کنند و در ارتباط تنگاتنگی باهم هستند. دانشمندان قسمت های مختلف مغز را به 4 لوب تقسیم کرده اند، که در تصویر زیر نشان داده شده است. همچنین جایگاه مخچه و ساقه مغز نیز آورده شده است.
کارکردهای قسمت های مختلف مغز

حل مسئله
تمرکز و تفکر
رفتار و شخصیت
خلق و خو

لوب آهیانه ای:
درک حس ها
آگاهی فضایی
پردازش زبان

لوب گیجگاهی:
حافظه
یادگیری زبان
دریافت اطلاعات شنیداری

لب پس سری:
لوب پس سری کوچکترین لوب مغز است که در عقبترین قسمت جمجمه واقع شده است. کارکردهای لوب پس سری عبارت است از ادراک دیداری ، پردازش دیداری – فضایی ، حرکت و تشخیص رنگ.
مخچه:
مخچه در پشت مغز قرار دارد و تعادل، حرکت و هماهنگی اعضای مختلف بدن را کنترل میکند. به کمک مخچه می توانیم بایستیم، تعادل خود را حفط کنیم و در جهت های مختلف حرکت کنیم.

یک بندبازی که روی طنابی به طول 20 متر که بین دو ساختمان وصل شده است راه میرود، چگونه تعادل و حرکت و رفت وبرگشت خود را کنترل می کند؟! آیا با چوب درازی که تو دستش گرفته؟! نه، مخچه هست که این کار را می کند و اون چوبدستی فقط وسیله است که به کمک مخچه میاد.
ساقه مغز:
یکی از کارهای ساقه مغز، کنترل عضلات غیرارادی بدن است
هوشیاری
تنفس
ضربان قلب
همه این کارهای خیلی مهم بصورت غیرارادی انجام می گیرد که ساقه مغز عهده دار آن هست.

وقتی داریم دور دریاچه ای به محیط 7 کیلومتر می دویم، نفس ما خود به خود تندتر می شود و تپش قلب ما بیشتر می شود. آیا خود ما می توانیم نفس و تپش قلبمان را در این حالت کنترل کنیم که کندتر بزند؟! مسلما امکان نداره و ساقه مغز هست که این امور را کنترل و تنظیم می کند.
ماهنوز هم می توانیم مغز قوی تری داشته باشیم. تحقیقات نشان می دهد مغز یک اندام انعطاف پذیری هست و می شود با تغذیه مناسب، خواب کافی و تمرینات ذهنی و بدنی تقویتش کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.